De vluchtstrook.nl is een plek waar iedereen met pech zijn geluk kan beproeven.  Lees meer bij otterig.nl Een Otter die gespecialiseerd is in het maken van tekst.

 Soms moet je de dingen gewoon eens anders doen, even uit de band springen gewoon doe eens gek, zo maak ik aan het eind van het jaar een lekker vervolgverhaal, gewoon omdat het kan. Vandaag deel drie :

 

De  maaltijd was tot in de puntjes voorbereid en van verbazingwekkende kwaliteit. Het was bijna alsof Hendrik in een vorig leven in een sterrenrestaurant had gewerkt. De ene verfijning was nog subtieler dan de andere. De gegrilde langoustines die als voorgerecht voorafgegaan waren door een amuse van gegrilde zalm met een dun laagje krokante Pekan noten en gegrild artisjokblad, handzaam verwerkt in een prachtige gekrulde lepel van porselein.

Een prachtige room witte Coquille, licht gegrild overgoten met een saus die van kreeft en limoen gemaakt was, op een bedje rucola salade met kappertjes kwam als tussengerecht voorbij. Lisa vroeg zich stiekem af hoe Hendrik dit zou moeten overtreffen met een hoofdgerecht, het antwoord was verrassend simpel. Na een korte pauze, waarbij een heerlijke wijn geschonken werd reed  Hendrik het hoofdgerecht naar binnen, lamsreck gecombineerd met een ordinaire bolletjes andijviestamppot en een frisse tomaten salade.

Nu ze kon alleen nog maar lichtjes kreunen en hopen dat er niet teveel nagerecht in deze maaltijd verborgen was. Ze genoot met volle teugen van het mooie smaakpallet, al miste ze wel een gesprekspartner als Hendrik weer weggereden was naar de keuken. Ongelofelijk, zo’n jonge knaap met zulk een culinair talent die haar flabbergasted en als klein meisje aan tafel achterliet.

Vaag herinnerde ze zich dat ze vroeger ooit zo lekker had gegeten, maar waar dat ook alweer was kon ze zich niet herinneren, dat zat diep weggestopt ver weg haar geheugen alsof het gebeurd was in een vorig leven.

 

Morgen ga ik  verder...

Deze website maakt gebruik van cookie's om bezoekers aantallen en andere voorkeuren bij te houden